Ons verhaal

In 2050 meer plastic dan vis in de zee

Tenzij de mens op een andere manier omgaat met plastic, zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in de zee liggen dan vissen. Dit was voor ons de druppel, wij Guus Haenen en Ben van Harten besloten dan ook in actie te komen.
 

Kunstmatige kledingvezels via wasmachine op het bord

Veel kledingmerken verkopen anno 2018 nog steeds kleding bestaand uit synthetische plastic vezels. Niks mis mee zou je denken? Nou, wij vinden van wel. Door het machinaal wassen komt een groot deel van de synthetische plastic kledingvezels in het water terecht.
Wij geloven in een garderobe waar vissen ook mee uit de vinnen kunnen.
Het probleem van synthetische stoffen: microplastics. Dit zijn minuscule stukjes plastic die door wrijving met water uiteenvallen. Dit is naast synthetische kleding ook bij kunststof kleding, zoals die seksloze maar o zo warme fleecetrui, draagt in grote mate bij aan het probleem van microplastics. Zo stelt de Plastic Soup Foundation op haar website dat plastic kledingstukken per wasbeurt tot wel honderdduizenden microscopisch kleine vezels loslaten. Die spoelen weg met het afvalwater en komen uiteindelijk in zee. Daar trekken de microplastics gifstoffen aan en worden ze door vissen aangezien voor voedsel. Enne, drie keer raden wie die vissen weer aanziet voor voedsel? Juistem, jij.
Makai gelooft in oceaan vriendelijke kleding met 0% plastic en 100% Duurzame productie / eind product.